lauantai 15. joulukuuta 2012

Billboard-haastattelu

One Direction on päässyt jälleen Take Me Home -albumillaan Billboard-listan kärkeen, joten tässäpä sen tiimoilta poikien haastatteluita. :)


HARRY

Onnittelut Billboardin Vuoden 2012 Top New Artist -listan ykköspaikasta. Miltä se tuntuu?
Tämä vuosi on ollut meille mahtava. Kaikki on ollut todella siistiä siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa tulimme Yhdysvaltoihin. Tämä on ollut ihan hullua ja mahtavaa.

Mitä teillä oli näköpiirissä vuodelle 2012 tähän aikaan viime vuonna, kenties Amerikan valloitus?
Meille tämä albumi oli tosi iso juttu. On selvää, että on kiva työskennellä kaikkien kanssa ja julkaista kaikki tiimin kanssa, joka on tehnyt niin paljon töitä sen eteen, että olemme näin pitkällä. Tämä on ollut ihan uskomatonta.

Minulle on kerrottu, että sinä olet yhtyeen "musiikkityyppi", joka esittelee muille aina uusia bändejä. Millainen on henkilökohtainen musiikkimakusi?
Itseasiassa saan paljon musiikkia siskoltani, joka tykkää kaikista näistä bändeistä. Hän on kuunnellut ja lataillut musiikkia, jota saan häneltä. Usein iTunesissa tulee ehdotuksia, jotka tsekkaan, tai sitten fanit lähettävät minulle niitä. Mutta olen kuunnellut viime aikoina The Lumineersia. Rakastan heidän albumiaan ja Elvis Perkins on myös mahtava.

Olette saavuttaneet paljon vuonna 2012, mutta mikä on sinun henkilökohtainen kohokohtasi?
Minulle se on Olympialaiset. Jo se tunne, mikä tuli pelkästään siinä tilassa olemisesta. Meidän kaikkien perheet olivat siellä. Koko tunne oli täysin uskomaton.

Entä esiintyminen VMA:ssa, jossa voititte myös kolme palkintoa?
Siinä koko tilassa olemisessa ja sen ilmapiirissä oli jotain, joka todellakin yllätti minut. Lavalla seisominen ja esiintyminen oli uskomatonta. Se tuntui tavallaan siltä, että ihmiset oppivat vähän enemmän tästä koko One Direction -jutusta. Tuntui siltä, että teemme musiikkia, jota kaikenlaiset ihmiset arvostavat.

Teillä on edessä konsertin kuvaaminen. Mitä voimme odottaa siltä?
Olemme innoissamme. Meillä on ollut kameroita pitkään, olemme vain kuvailleet kaikenlaista. On siistiä katsoa sitä sitten jälkeenpäin. Jo se, että saa mahdollisuuden katsoa asioita taaksepäin, kun olemme vanhempia ja se, että omat lapset saavat nähdä niitä juttuja, tulee olemaan mahtavaa.NIALL

Onnittelut Billboardin Vuoden 2012 Top New Artist -listan ykköspaikasta. Miltä se tuntuu, että on saanut niin paljon menestystä niin nopeasti Amerikassa ja että on ensimmäinen brittibändi koskaan, joka on saanut molemmat kaksi ensimmäistä albumiaan listaykkösiksi? 
Tämä on ollut massiivinen vuosi, mutta meille viime vuosi oli suuri myös. Ihmiset kysyivät, mitkä ovat toiveemme tulevalle vuodelle. Ja sanoimme, että jos voisimme saada yhtä hyvän vuoden kuin 2011, olisimme onnellisia, olisimme innoissamme. Suuri juttu meille oli se, mitä tapahtui tänä vuonna; kaksi listaykkösalbumia Amerikassa, kuten sanoit. Se on vain uskomatonta. Emme voi uskoa, miten hullua kaikki on ollut.

Saitte mahdollisuuden juhlia 40 suurimman faninne kanssa New Jerseyssa eilen. Millaista se oli?
Se oli upeaa, sillä emme ole olleet niin monessa maassa. Olemme olleet Australiassa, Kanadassa, Amerikassa ja muutamassa Euroopan maassa, mutta emme oikeasti ole olleet kovin monessa. Niiden paikkojen ihmiset, jotka tulivat näkemään meitä, olivat uskomattomia. Albumi on tällä hetkellä listaykkösenä 36:ssa maassa ja tuki on ollut aivan uskomatonta. Oli tavallaan kiva, kun sai vain chillata. Kysyimme heiltä, miten he saivat tietää meistä, ja vastauksina olivat Twitter ja YouTube. Olemme menestyksestämme paljon velkaa Twitterille ja YouTubella ja faneille, jotka jakavat siellä sanaa.

Olette myös vähän velkaa myös X Factorille, jossa te viisi kilpailitte yksilöinä ennen kuin teistä tehtiin yhtye. Oliko Nicole Scherzinger se, joka ensin ehdotti sitä?
Joo, ne olivat Nicole ja Simon, jotka sanoivat haluavansa tehdä yhtyeen. He tekivät hyvää työtä mielestäni.

Teidät on kiinnitetty Simonin Syco-levy-yhtiöön. Millaista hänen mukana olonsa on ollut viimeisen vuoden aikana?
Hän on ollut kaikkialla. Hän on ollut todella hyvä meille - aina katsomassa meidän peräämme. Olen varma, että saan häneltä sähköpostia. Jos hän kuulee, että jotain on tapahtunut, saamme häneltä aina onnittelut tai jotain. Hän on ollut todella kannustava, totta kai enemmän musiikkiamme kohtaan. Onneksi emme ole koskaan asioista eri mieltä. Hän antaa meille paljon vapautta ja asioita, joita haluamme. Hän on mahtava, loppujen lopuksi todella hyvä pomo.

Little Things näyttää todella olevan fanienne mieleen ja se johdatteli teidät vaihtamaan suunnitelman tehdä Kiss You -kappaleesta seuraava single. Uskotko, että akustinen balladi auttaa teitä saamaan faneiksi muitakin kuin vain teinityttöjä?
Se on varmasti avartava yleisölle. Luokseni tulee monia jätkiä, monia äitejä ja isiä sanomaan, että he rakastavat sitä. On mahtavaa saada ihmisiä avautumaan keikoillamme. Kuten tiedät, monet TV-esiintymisemme ovat melko energisiä. Haluamme vain istua alas ja laulaa kappaletta ja näyttää ihmisille, mitä olemme.

Entä henkilökohtainen musiikkimakusi - mitä olet kuunnellut viime aikoina?
Olemme matkustaneet paljon Jenkeissä, ja country-musiikki on melko suurta täällä, joten olen kuunnellut sitä paljon. Kotona olen kuunnellut paljon Lady Antebellumia - olen heidän suuri faninsa. Ja mielestäni The Scriptin uusi albumi on tosi hyvä. Tykkään musiikista, joka on vähän kitarapitoisempaa. Minulla on vanhat suosikkini The Eagles ja Bon Jovi. Tänä iltana olen menossa katsomaan The Whota Gardeniin. Olen kuin vanha 80-90-luvun rokkari.

Ja soitat kitaraa itsekin. Tulemmeko näkemään sitä enemmän tulevaisuudessa?
Soitin kuusi tai seitsemän kappaletta albumilla ja todennäköisesti vielä enemmän kiertueella. Sitä on kivaa tehdä. Silloin pääsen tavallaan mukavuusalueelleni. Tykkään vain istua kitaran kanssa, laulaa ja soittaa. Joku sanoi minulle, että hymyni levenee, kun soitan kitaraa.LIAM

Onnittelut Billboardin Vuoden 2012 Top New Artist -listan ykköspaikasta. Miltä se tuntuu?
Tämä kaikki on ollut uskomatonta, mutta luulen, että kunnia siitä kuuluu kaikkein eniten faneillemme. He ovat mahtavia. Emme voi ensinnäkään uskoa, että esiinnyimme Madison Square Gardenissa äskettäin ja että saavutimme jotain sellaista.

Olette aikeissa mennä maailmankiertueelle vuonna 2013. Onko vielä mitään käsitystä siitä, kuka avaa show'nne?

Odotamme innoissamme, kuka tulee eteen. Mietimme sitä. Oli kiva saada Ed Sheeran Madison Square Gardenissa, mutta en usko, että hän tarvitsee apua. Hän tulee pärjäämään suunnattoman hyvin.

Entäpä henkilökohtainen musiikkimakusi - mitä olet kuunnellut viime aikoina?
Kuuntelen paljon Jay-Z:ta ja Kanyeta, mikä voi olla odottamatonta tällaiselta poikabändiläiseltä kuten minä. Mutta kuuntelen paljon sitä ja paljon Ed Sheerania itseasiassa. En koskaan kyllästy kuuntelemaan niitä kappaleita yhä uudelleen ja uudelleen. Se on yleinen sekoitus, uskoisin.

Te viisi osallistuitte laulunkirjoitusprosessiin ensimmäistä kertaa Take Me Home -albumissa. Miten se toimi, kun teitä on niin monta?
Se tapahtui yleensä itseasiassa kolmen ryhmissä. On kiva, kun on ihmisiä ympärillä. Kun on enemmän kuin kaksi ihmistä työskentelmässä yhdessä, keskittyminen meinaa herpaantua. Me yleensä menimme pareihin. Tässä albumissa se oli kiva, koska laulujen kirjoittamiselle oli järjestetty huone. Työskentelimme kovamaineisten kirjoittajien kanssa ja kirjoitimme vain sitä, mitä ajattelimme minäkin päivänä.

Entä äänitysprosessi itsessään? Teillä oli faneja odottamassa ulkopuolella laulamassa teidän kappaleitanne sillä aikaa, kun te olitte sisällä kirjoittamassa näitä uusia kappaleita. Oliko se stressaavaa?
Se oli hullua - meillä oli vain noin kuukausi aikaa nauhoittaa koko albumi, mutta meistä tuntui aina, että meillä on fanit puolellamme. He ovat aina halukkaita tietämään, missä olemme - jopa ennen kuin minä tiedän. Kuten tänäänkin, olemme olleet Trump-hotellissa koko viikon ja he ovat tervehtineet meitä, kun lähdemme ja tulemme takaisin. On hyvä nähdä sen tasoista omistaumista.

Sellainen on varmaankin tulossa osaksi päivittäistä elämääsi. Mietitkö koskaan, millaista se tulee olemaan, kun se kaikki menee pois?
Minulla on tatuointi kädessäni [Kaikki, mitä aina halusin, mutta ei mitään sellaista, mitä en koskaan tarvitse] varmistaakseni, että olen onnistunut pitämään yhteyttä perheeni ja ystävieni kanssa ja muuta sellaista. Tiedämme, ettei tämä ole loputonta, mutta meillä on nyt hauskaa. Tämän on vain niin mahtavaa, olen todella nauttinut rahaan eteen työskentelystä koko vuoden ajan kiertueellamme. Meiltä on tulossa ulos elokuva ja muuta ensi vuonna, vielä niin paljon juttuja. Tämä on vain hetkessä elämistä.

Entäpä henkilökohtainen musiikkimakusi - mitä olet kuunnellut viime aikoina?
On olemassa bändi nimeltä Passenger, jonka albumi julkaistiin juuri, ja se on tosi, tosi hyvä. Se on tosi akustista musiikkia. Heillä on kappale nimeltä Let Her Go, mikä voisi mielestäni olla keikkamateriaalia.

Olette saavuttaneet paljon tänä vuonna. Mikä on ollut henkilökohtainen kohokohtasi?
Minulle se on se, kun tulimme lattiasta Madison Square Gardenin lavalla. Luulen, että se on minulle se hetki tältä vuodelta.ZAYN

Onnittelut Billboardin Vuoden 2012 Top New Artist -listan ykköspaikasta. Miltä se tuntuu?
Se, mitä vuosi 2012 on merkinnyt meille, on todella vaikea pukea sanoihin. Viime vuosi oli mahtava meille, mutta kun debyyttialbumimme meni listaykköseksi täällä, olimme täysin häkeltyneitä. Emme odottaneet mitään sen tasoista tukea, jota saamme Briteissä. Ja sitten kahdeksan kuukautta myöhemmin meillä on täällä toinen albumi, ja se menee listaykköseksi jälleen. Sellaiset asiat eivät vain tapahdu, ja me tiedämme sen. Olemme uskomattoman nöyriä sen suhteen. Wow, mitä muuta voimme sanoa kuin kiittää faneja, jotka menivät ja ostivat sen.

Yllättikö se, kun niin monet ihmiset yhdistyvät One Directionin musiikin kautta? Koska vaatii kanttia olla puhdasta poppia eikä jahdata mitään genre-trendejä.
Mielestäni upea asia on se, ettei meidän tarvitse yrittää sopia mihinkään muottiin. Meidän piti luoda soundi, joka ei sovi mihinkään muuhun - halusimme tehdä jotain, mikä oli täysin uniikkia ja yksilöllistä meille. Vietimme paljon aikaa yrittäen löytää soundi, joka oli One Direction -soundi. Ensin se oli melko vaikeaa, mutta olen todella tyytyväinen siihen. Luulen, että se on vain uusi juttu.

Entäpä henkilökohtainen musiikkimakusi - mitä olet kuunnellut viime aikoina?

Tiedätkö mitä, pidän itseäni todella onnekkaana pääasiallisesti - minut laitettiin popyhtyeeseen, vaikka musiikkimakuni oli tosi "klubimainen" ennen. Kuuntelin kirjaimellisesti R&B:tä ja hiphoppia ja luulin, että se oli pääasiallinen musiikki. Olin tavallaan lokeroinut itseni, joten olin todella (tästä puuttuu ilmeisesti sana), että pojilla oli eri musiikkimaut. Te todella laajensi makuani. Kuuntelen paljon erilaisempaa musiikkia nyt - Kings of Leonia, The Scriptiä. On niin monia mahtavia bändejä, joista en ennen ollut kuullut ja nyt saan kuunnella niitä.

Te pojat teette covereita konserteissani, kuten esimerkiksi Wheatuksen Teenage Dirtbag Madison Square Gardenissa. Kenen idea se oli?
Idea tuli Louisilta. Hän sanoi Teenage Dirtbag ja heti, kun hän sanoi sen, kaikki olivat ihan "Joo, tehdään se!", paitsi minä. Pojat nauroivat. Mutta opin pitämään siitä. En tiennyt, pystyisimmeko siihen, mutta se toimi.

Olen kysynyt pojilta heidän roolejaan bändin dynamiikassa. Minkä roolin uskoisit olevan sinulla?
Voisin kutsua itseäni sovittelijaksi. Minä vain tavallaan hengaan ympärillä ja teen omaa juttuani. Olen tavallaan rento. Mutta aina, kun touhu menee riidaksi, etsin jotain tekemistä. Rakastan kirjoittamista. Olen tavallaan se, johon kaikki on sidottu yhdeksi.

Kuvasitte mainoksin Pepsille Drew Breesin kanssa - tiesitkö, kuka hän oli, ennen kuin kuvasitte sen?
Rehellisesti sanottuna amerikkalainen jalkapallo ei ole niin iso juttu Briteissä, joten emme olleet kuulleet Drew Breesistä ennen. Tiesin, että hän oli joku massiivinen jalkapalloilija. Hän on massiivinen tähti, joten olin hieman innokas ja hermostunut hänen tapaamisesta. Luulen, että Niall tiesi, kuka hän on. Hän on tosi siisti tyyppi ja melko hauska - hän oli valmis nauramaan. Meillä oli tosi hauskaa Pepsi-kuvauksissa.

On paljon brändeja, jotka haluavat tehdä yhteistyötä kanssanne, ja olette tehneet sopimuksia jo Hasbron, Nokian, Sharpien ja jopa Colgaten kanssa, joista vimeiseksi mainitun kanssa teette laulavia hammasharjoja. Miten suhtaudutte kaikkiin pyyntöihin?
Tiedätkö mitä, luulen, että aina on kiinnostuneita ihmisiä, jotka eivät itseasiassa sovi tavaramerkkiin. Ja joidenkin on otettava hyväksyntä vain pelkän ottamisen vuoksi. Yritämme ottaa niitä, jotka sopivat parhaiten meihin, ja tehdä asioita, joihin haluamme laittaa nimemme ja pitää vain hauskaa. Yritämme valita asioita niin viisasti kuin voimme - saamme paljon apua managereilta ja muilta, mutta loppujen lopuksi se on meille vielä uutta, että yritämme tehdä asioita, jotka ovat hyväksi meille.LOUIS

Onnittelut Billboardin Vuoden 2012 Top New Artist -listan ykköspaikasta. Miltä se tuntuu?
Se on älyttömän mahtavaa, että on sellainen kunnianosoitus Amerikassa. Selvästikin pojille se on valtavaa - se on vain niin kivaa. Se, että on tällainen mahdollisuus tulla tänne ja esiintyä, on mahtavaa, ei väliä, onko tullut tunnistetuksi tähän päivään mennessä. Loppujen lopuksi meillä on hauskaa. Se on aika kliseistä, mutta niin totta - jos kukaan ei olisi ostanut levyämme, emme olisi täällä.

Tämä viikko New Yorkissa on tavallaan kohokohta teidän uskomattomalle vuodellenne - pääesiintyminen loppuunmyydyssä konsertissa Madison Square Gardenissa, maailmanlaajuisen fanikokoontumisen järjestäminen ja esiintyminen Z100's Jingle Ball -konsertissa. 
Tämä viikko on ollut hullun kiireinen, mutta niin hauska. Olimme kaikki hermostuneita, olemmeko ajoissa [Madison Square Gardenissa], mutta sitten kun olimme viimein lavalla, saimme rentoutua.

Oliko se esimakua siitä, mitä saattaisimme nähdä vuoden 2013 maailmankiertueellanne, vai oliko se enemmän ainutkertainen?
Se on vähän niin kuin konserttiemme juttu, ruuvien löysääminen. Emme tanssi, koska emme osaa tanssia. Meidän konserttimme ovat tuotannollisesti melko minimaalisia. Yritämme ja pidämmekin ne aina sellaisina, joissa me pidämme hauskaa ja pysymme poissa tempuista.

Mitä odotuksia teillä oli Amerikan valloittamisesta, kun oltiin siirtymässä vuoteen 2012? Vaikuttiko se mahdottomalta, kun tiesi kaikki ne haasteet, joita brittiläiset poikabändit ovat kohdanneet ennen teitä?
Muistan lennon tänne, kun tulimme ensimmäistä kertaa Amerikkaan, kun olimme kannustamassa Big Time Rushia, olimme iloisia, että meillä oli edes se mahdollisuus. Sanoimme: "Annetaan sille tilaisuus." Muistan, kun sanoimme bändinä, että olisimme todella, todella iloisia, jos albumimme olisi top 20 -listassa - se olisi uskomatonta. Kun tulimme ensimmäisestä show'sta pois, managerimme sanoivat: "Tämä ei ole teidän show'nne. Ette saata saada sitä vastaanottoa, jota odotatte, joten varautukaa siihen." Menimme lavalle kauhistuneina, että ihmiset olisivat ihan "Keitä nämä tyypit oikein ovat?" Menimme vihdoin lavalle ja saimme aikaan uskomattoman reaktion. Ja jopa sillä lavalla ajattelimme, että oli mahtavaa, että meidät tunnistetaan. Meillä ei ollut mitään käsitystä, miten albumin kävisi. Olimme todella onnekkaita päästessämme listaykkösiksi.

Ja eikös fanit Big Time Rushin konserteissa jo tienneet teidän kappaleitanne?
Joo, fanit huusivat meidän nimiänne. He tiesivät sanat kappaleista albumilla, joka ei edes ollut vielä ulkona Amerikassa. Albumilla meni niin ja näin YouTubessa. He lauloivat kaikki sanat myös albumilistoilla. Se oli mahtavaa.

Sellainen fanien kiihko teki Take Me Home -albumin nauhoittamisesta myös vaikeaa, koska teillä oli faneja odottamassa studion ulkopuolella laulamassa hittejänne ensimmäiseltä albumilta sillä aikaa, kun te yrititte tehdä uusia. Millainen se kokemus oli?
Olimme todella kiitollisia siitä, kun äänitimme. Menemme konserttiin ja studioon 1200 ihmisen kanssa - se tekee hieman hermostuneeksi. Haluaa jättää kaiken yllätykseksi, koska viimeinen asia, jonka haluaa, ovat fanit ulkopuolella kuulemassa uutta materiaalia. Mutta se oli siistiä.

Työskentelitte monen saman kirjoittajan ja tuottajan kanssa kuin teillä oli Up All Night -albumilla. Miksi oli tärkeää pitää sama tiimi tälläkin kertaa?
Se oli upeaa, mutta ei niin helppoa kuin luulisi. Oli mahtavaa, että oli niitä ihmisiä, kuten Carl Falk ja Rami Yacoub ja Savan Kotecha - tunnemme olomme hyväksi heidän seurassaan ja saamme totta kai parempia vokaalisuorituksia. Mutta samaan aikaan meillä oli mahdollisuus työskennellä Dr. Luken kanssa, mikä oli upeaa, ja meillä oli Julian Brunetta, joka kirjoitti joitain lempikappaleistani. Olemme tosi onnekkaita, että saamme työskennellä ihmisten kanssa, joita olemme. Kyseessä ei ole vain bändi, jolla on menestyvä levy, kyseessä ovat myös tuottajat.

One Directionin musiikkihan on hyvin poppia. Mutta entä henkilökohtainen makusi - mitä kuuntelet?
Suosikkimusiikkiani ei välttämättä ole kappaleet, joita One Directionilla on. Se ei tarkota, ettenkö salaisesti rakasta joitain kappaleitamme, koska rakastan. Henkilökohtainen makuni.. Pidän itseasiassa aika lailla akustisesta ja lempeästä musiikista. Pidän amerikkalaisesta musiikista, kuten The Fray, olen heidän suuri faninsa, ja The Killers. Tykkään myös akustisemmasta musiikista, kuten Ed Sheeran, tykkään englantilaisesta laulunkirjoittajasta James Morrisonista ja toisesta laulajasta nimeltä Ben Howard.

Onko sinulla suosikkikappale One Directionilta?
Minun suosikkini on Little Things, tai Back For You, jonka me kaikki kirjoitimme ja joka tuntuu melko bändimäiseltä.

Te olette aikeissa kuvata elokuvan Morgan Spurlockin kanssa. Mitä voimme odottaa siltä?
Olemme dokumentoineet kaikkea pitkän aikaa itseasiassa, ihan vain siksi, että se on tärkeää. Meillä on ollut hullu viikko ja hullu vuosi - on tärkeää dokumentoida kaikki, mitä tielle tulee. Olen todella innoissani elokuvamahdollisuudesta, se on mahtava tilaisuus kaikille päästä näkemään persoonallisuutemme. Fanit tietävät ne jollain asteella, mutta he saavat todellisen tilaisuuden nähdä todellisen näkymän siitä, mitä päivämme ovat ja mitä me teemme.

Useat managereistanne ja sisäpiiristänne ovat kuvailleet sinua minulle epävirallisena bisnesmiehenä tai yhtyeen johtajana. Onko se kohtuullinen arvio?
Minusta on joskus tuntunut siltä, mutta rehellisesti sanottuna suurimman osan ajasta olen se epäkypsästi käyttäytyvä, jota pitää käskeä keskittymään. Olen hieman perfektionisti, joten minun pitää tavallaan tietää jokainen pienikin yksityiskohta ja olen melko jääräpäinen. Minulle on aika tärkeää, että saan olla mukana koko projektissa.

Se varmaankin myös auttaa, että olet teknisesti yhtyeen vanhin.
Ja kuukauden kuluessa saan laillisesti juoda Jenkeissä. Joten kesä 2013 - varokaa vain!

2 kommenttia:

  1. miks tossa liamin haastattelussa toi kysyy kaks kertaa sen henkiläkohtaista musiikkimakua ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuten tiiä! :D Piti ihan tarkistaa, oonko tehny virheen, mutta näköjään tuolla alkuperäisessäkin on kaks kertaa se kysymys. Outoo! :D

      Poista