lauantai 30. kesäkuuta 2012

Osa 6

Tammikuu 2014. Liam leimataan homofoobikoksi ylistettyään Duck Dynasty tiimin perhe-arvoja, vaikka ohjelman Phil Robertson tekee törkeitä kommentteja homoista.
Kun sinua kritisoitiin Duck Dynasty perheeseen liittyvästä kommentista, sen on täytynyt sattua.
Suoraansanoen, kun sanoin sen, en tiennyt mitään Philin kommenteista. Se oli ollut vain Amerikan lehdistössä. En tosiaankaan tukenut hänen sanomisiaan, en ollut edes kuullut siitä.
Mitä yritit sanoa?
No, en ole enää niin läheinen perheeni kanssa kuin olin ennen, koska olen ollut niin kauan poissa.  Enkä ole hyvä tekstaamaan äidilleni, mikä on tyypillistä kelle tahansa 22 vuotiaalle pojalle. Mutta Duck Dynastyn perhe syö päivällisen joka päivä yhdessä, ja heillä on läheiset välit perheen kanssa, ja minä pidän siitä. Olen myös tavannut heidät, ja he vaikuttavat hienoilta ihmisiltä.
Vaikka heillä on epäilyttäviä mielipiteitä?
Heillä on omat mielipiteensä , ja he ovat sanoneet paljon asioita, mistä ihmiset eivät ole samaa mieltä. Mutta en ole heidän faninsa sen takia. Mielestäni otkut heidän sanomisensa ovat hauskoja, mutta en tue kaikkea mitä he sanovat. Pidän vain heidän vahvasta perhesiteestään. He päättävät jokaisen jakson rukoillen ja istuen yhdessä. Pidän siitä.
Mutta yhteisön leimatessa sinut homofobiikoksi, sen on täytynyt järkyttää sinua...
Tietenkin se järkyttää minua, että ihmiset uskovat niin, koska tiedän etten ole. Tiedän millainen olen. Joten se ei vaikuta älyttömästi mitä ihmiset sanovat minusta - ei sillä, että Robertsonin sanomiset pitäisi ottaa kevyesti.
Olet kasvanut homojen kanssa koko elämäsi, eikö niin?
Jep, niin olen. Minulle on pari vanhempaa homo ystävää, ketkä ovat olleet elämässäni vuosia, ja he ovat hillittömiä kun olin kasvamassa, he puristivat peppuani ja sanoivat 'Ooooh!'. Mutta suhteemme oli sellainen, en välittänyt siitä. Monet ystävistäni ovat homoja, enkä ajattele siitä sen kummemmin. Mielestäni se on huvittavaa, että edelleen homoudesta puhutaan kuin se ei olisi normaalia. Tarkoitan, etten kuljeskele sanomassa 'oh, tämä tyyppi on homo'. En tee siitä suurta numeroa. Sanon vain 'tämä on kaverini'. Ystäväni ovat ystäviäni, riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan.
Olet osa ikäryhmää, joka kasvaa maailmassa missä homous on hyväksyttävämpää kuin ennen.
Kaikki ongelmat, joiden ihmiset ajattelevat olevan ongelmia, eivät mielestäni ole ongelmia laisinkaan. Olen sitä mieltä, että mitä enemmän ihmiset paisuttelevat asiaa, sitä enemmän se karkaa käsistä. En kiinnitä erityistä huomiota siihen, onko joku homo vai ei. Pidän vain ihmisistä. Monet ihmiset pitävät monenlaisista, mutta jos he ovat kavereitani ja viihdyn heidän kanssaan, vain sillä on väliä. Siksi olin pettynyt, kun minua kutsuttiin homofobiikoksi. Koska se ei todellakaan ole totta.
Olemme iloisia kuullessamme sen. Amerikka hyväksyi hiljattain saman sukupuolen avioliitot kaikissa osavaltioissaan, kun osa maailman maista, kuten Australia ja Pohjois-Irlanti yhä vastustavat sitä.
Olimme Amerikassa tuolloin, ja siellä oli paljon juhlia ja lippuja kaikkialla. Minusta on outoa, että jotkut maat yhä vastustavat tuota lakia. En vain ymmärrä mikä heillä kestää niin pitkään. Elämme aikaa, jolloin kaikki on hyväksyttävämpää, mutta tietyt maat eivät vain siirry eteenpäin. Siitä on tehty isompi ongelma kuin sen pitäisi olla, niiden ihmisten toimesta, jotka roikkuvat liikaa historiassa. Et voi elää menneisyydessä, täytyy siirtyä ajan mukana.
Näetkö faniesi olevan tasa-arvoisempia?
Kun laki muuttui Usassa, konserteissamme oli paljon sateenkaarilippuja, mutta luulen sen olleen pääasiassa siksi, että ihmiset ajattelevat Louisin ja Harryn juttua (että he ovat salarakkaita),  mikä on todella hullua ja ärsyttää minua.
Miksi se ärsyttää sinua? Kateellinen kenties?
Ei, ei mitään sellaista. Se on vain kun tietää kaikki sisäpiirin jutut, mitä ihmisten elämässä on meneillään. Se vain ärsyttää, kun se on niin typerää. Se on kuin konspiraatio tai kultti, ihmiset otka katsovat heitä ja ajattelevat , että jokainen liike jonka he tekevät on merkki siitä, että he ovat yhdessä. Minä tiedän ettei se ole totta, ja se tekee minut vihaiseksi.
Mistä nämä juorut tulevat?
Luulen, että se lähti siitä, kun Louis ja Harry asuivat yhdessä. Juttu on niin, että me bändinä pilailemme toistemme kanssa. On tiettyjä termejä ja lausahduksia, joita käytämme, koska ne ovat hauskoja, ja ihmiset ymmärtävät väärin. Se on hauskaa olla sisäpiirissä, koska tiedät mitä mikäkin on, ja sitten kuulet hulluja teorioita.
Voin kuvitella kuinka turhauttavaa se on
Kuvittele olevasi mies, joka laskeutuu kuuhun, ja kun palaat kotiin, ihmiset sanovat ettet tehnyt sitä - luonnollisesti se ärsyttää sinua. Koska tiedät, että mitä he sanovat ei ole totta.
No, Louisista on tulossa isä...
Jep, juuri niin, ja hän on todella iloinen tullessaan isäksi. Mutta hassua on, että ihmiset ajattelevat sen olevan valetta, että Louis sai Brianan raskaaksi. Että se ei ole totta: se on vain peitetarina. Ja tämän kaltaiset roskapuheet häiritsevät minua. Mutta täytyy maltta mielensä, ja se on ihan ok. Eihän se ole jokatapauksessa minun asiani.
Vaikka fanit ovatkin nuoria, he ovat varsin tietoisia seksistä.
Minulle lähetetään paljon piirrustuksia internetissä. Minut tägätään piirroksiin Louisista ja Harrysta yhdessä. Muistan kerran kun istuin isäni vieressö, ja näin tämän kuvan minusta Niallin päällä, mikä oli aika hurjaa. Se on vain tosi outoa, kun ihmiset piirtävät näitä seksuaalisesti tarkkoja kuvia meistä kummallisissa tilanteissa.
Etenkin kun nämä tytöt ovat niin nuoria. Osa niin nuoria kuin kymmenen.
Mielestäni se ei ole oikea harrastus näille tytöille. Mielestäni se on tosi outoa, että joku niin nuori voi keksiä näitä tarinoita ja jopa kuvitella, että ne tapahtumat ovat meneillään. Minusta se on surullista, ja kurja puoli siitä mitä olemme tehneet.